top of page
Sphere on Spiral Stairs

Om PUST metoden

Pust yoga og Pust relase

Alexander Skari er grunnlegger av PUST metoden

Alexander Skari er utdannet fysioterapeut fra Mensendieck Høgskolen i Oslo i 1997. Han har 20 års erfaring med fysioterapi. 25 år med HMS arbeid og gründervirksomhet, Han har kurs i friskvern og forebyggende helsevern. Han har over 2000 timer utdannelse innen Hatha Yoga og hatt lærere som G Devraux , D. Swenson 

 

Innen meditasjon og dynamisk meditasjon har han vært en elev av Vasant Swaha . Alexander har over 35 års erfaring med awarness arbeid, yoga, meditasjon mindfullness, og fysioterapi. Alexander  har alltid hatt interesse for Pusten og dens påvirkning på helse og livskvalitet.

 

Denne interessen begynte så tidlig som i 14 års alder. Da begynte han med egen praksis med rolig yoga i synkronitet med pusten. dette da han slet med ulike depresjoner, samt problemer mad mave og tarm systemet.  Det han oppdaget var Pusten og yogaen utrolige evne til å endre og styrke kroppens balanse.

Pust metoden består av :

Pust yoga

Pust release

Pust og energibalansering( behandling)

 

Han skriver bøker rundt disse temaene som du kan kjøpe i denne web butikken.  De finnes på engelsk og på Norsk. Dette sammen med bøker om det å våge å leve mer her og nå. Pusten er nøkkelen til å åpne opp for nået , åpne opp for awarness og for selvet. Som kunstner har han også hatt flere separatutstillinger. 

 

Alexander er også eiendoms entreprenør og arbeider daglig ute i samfunnet som HSE advisor.  

Pust yoga er annerledes enn andre yogaformer, - Den er rolig og autentisk og alle kan være med på den. Fokus er å skape en rytme og samspill mellom puten og asana/øvelser. Så fokuset er på kvalitet, på en indre opplevelse av å kjenne på en ro, en opplevelse av enhet. I tilegg så er sharing alltid en del av en PUST yoga.

Så PUST yoga er ikke bare fysisk trening,  men en treningsform som gir ro, økt selvfølelse, økt tro på livet og tro på seg selv. Det ultimate resultatet i tradisjonell  yoga er jo å oppnå samadhi - En tilstand av ro og frihet.

 

I Pust yoga er frihet og frihet til å utrykke og leve ut sin indre vei , leve ut den man er resultatet man vil oppnå over tid.

 

Pust yoga kan være med på å redusere deltakernes stressnivå og øke deres bevissthetsnivå ,livsglede og mestring. Det er en metode for å lære opp konsentrasjon. Metoden kan sammenlignes med oppmerksomhetstrening og mindfullness MBSR

 

Skari har praktisert yoga i 35 år, de siste 25 år som yogalærer. Han er utdannet inne  Hatha tradisjonen . Han har stor kompetanse innen psykosomatisk fysioterapi og lidelser som oppstår på grunn av ubalanse og ubevist fyring i det autonome nervesystemet.  Ut i fra dette arbeidet har han utviklet PUST release.

PUST release er ulike pusteøvelser og bevegelser som stimulerer til å rense ut avfallsstoffer i kropp og sinn.  

Dette for å forstå og møte ulike deler av oss selv, så må vi møte de. Vi kan ikke nedkjempe frykt eller gå til krig med den. Vi må aksepterer den og forstå den. så aksept av ulike følelser og det å gå inn i ulike følelser er viktig i pust relasen. Den avsluttes alltid med meditasjon.

PUST og energibalansering.

Dette er behandling med bruk av ulike teknikker fra fysioterapi, osteopati, healing , reading - behandlingen er indivuduell og ulik fra person til person. Ofte så er læres også klienten ulike lette relase øvelser og egenpraksis PUST yoga og meditasjon

 

Han har selv personlig erfaring med å takle og tilegne seg kunnskap fra lidelser som angst, matallergier, ryggsmerter og dysfunksjonelle tankemønstre.

Smerten kan være en læremester om vi våger å kjenne litt på de underliggende stemmene i oss og hva smerten forteller oss.  Gjør man ikke dette, men ser på smerte og uro som noe man vil kvitte seg meg, ned kjempe så fører dettetil en sp ittelse i oss selv. Dette skjer ofte når vi er stresset, når vi opplever traumer, både fysiske og psykiske. Så det å forstå seg selv handler mye om å forstå hva smerten sier oss. Hva frykten sier oss.  . Dagens samfunn med fokus på de ytre verdier, penger, makt, karriere status skaper ofte mer ubalanse. 

PUST sin yoga utdannelse kalles også " Opening the Dharma" hvor fokus er på teknikker for avlærer gamle mønstre og finne styrke til å gå å din indre vei.  Det å undersøke å avdekke din indre vei. Dette er en ganske krevende prosess, men jo dypere du går , jo dypere frihet  vil man fåi eget liv

Frihet og selvfølelse gir igjen  indre tro på deg selv og dine egen evner til å våge å 

Pust yoga har lokaler på 

adresse : Herregårdsveien 12 a, 1168 Oslo Email : alexander.skari@icloud.com

Telefon er 91601441

Vi leier ut lokale og ett behandlingsrom Vi har to saler på ca 30 kvm , begge med peis samt toalett og et behandlingsrom

Alexander Teerth Skari 

Daglig leder Pust Yoga

bottom of page